Sarah Kapustin

Sarah Kapustin – viool – geboren in 1981 in Milwaukee, behaalde haar Mastersdiploma aan de Juilliard School bij Robert Mann (2005). Eerder ontving ze de Bachelors- en Artistsdiploma’s van Indiana University als studente van Mauricio Fuks. Aanvankelijk had ze les van Mimi Zweig en James Przygocki aan de String Academy van Wisconsin. Dankzij een Fulbright Beurs studeerde Sarah twee jaar kamermuziek in Parijs (CNSM) bij Michel Strauss en Vladimir Mendelssohn (2006-8). In die periode was ze tevens concertmeester van het Orchestre des Lauréats du Conservatoire. Ze treedt regelmatig op met het Orpheus Chamber Orchestra in New York.

Ze heeft gesoleerd bij orkesten als het Milwaukee Symphony Orchestra, de Juilliard Symphony, de Pasadena Symphony, en de Vogtland Philharmonie. Sarah heeft prijzen en eervolle vermeldingen behaald tijdens talrijke concoursen. Sarah heeft opgetreden in zalen als Alice Tully Hall, Carnegie Hall en Sala Nezahualcoyotl (Mexico City), en ze nam deel aan masterclasses bij Joshua Bell, Midori, Leonidas Kavakos en William Preucil.

Als geïnspireerd kamermuzikante was Sarah te gast op verschillende festivals waar ze samenspeelde met muzikale persoonlijkheden als Claude Frank, Joseph Silverstein, David Soyer en Kim Kashkashian.
Sarah’s affiniteit met hedendaagse muziek bracht haar in contact met belangrijke componisten als Henri Dutilleux, Kryzstof Penderecki en Ned Rorem, met wie ze aan hun eigen composities mocht werken.
Sinds een aantal jaren vormt Sarah een vast duo met pianiste Jeannette Koekkoek, met wie ze de complete vioolsonates van Beethoven uitvoerde in Italië en de VS.

Sinds 2008 woont Sarah in Den Haag, waar ze primarius is van het Rubens Quartet. Sinds 2011 is zij hoofdvakdocente viool en kamermuziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en sinds 2012 speelt vaak als concertmeester bij Sinfonia Rotterdam.  Ze bespeelt de “Nico Richter en Hetta Rester” G.B. Rogeri, Brescia, ca. 1690, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds in Amsterdam.