Xandra Rotteveel

Xandra RotteveelXandra Rotteveel – cello – studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Fred Pot en Jean Decroos en behaalde in 1991 het diploma “uitvoerend musicus”. Tijdens haar studie speelde zij al regelmatig bij o.a. het Residentie Orkest. Volgde een masterclass bij Heinrich Schiff.

Direct na haar eindexamen kwam zij in vaste dienst bij het Nederlands Ballet Orkest, het orkest dat de producties van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater begeleidt. Xandra is momenteel verbonden aan het Kamerorkest “Sinfonia Rotterdam”, waarmee ze vele tournees maakt naar o.a.: Brazilie, Mexico, Rusland, Colombia en Slovenie. Zij is tevens vaste remplacant van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en maakte ook hiermee verschillende tournees o.a. naar Japan.

Xandra is erg actief binnen de kamermuziek en is mede-oprichter van de Stichting Kamermuziek Warmond. Zij vormt samen met Peter Leerdam en Bert Mooiman het Trio Profondo waarmee ze met succes een recital gaven op het Internationale Contrabas Festival in Berlijn 2010.

Zij bespeelt een Franse cello uit Parijs van Claude Pierray uit 1710.