Eeva Koskinen

Eeva Koskinen 2013Eeva Koskinen – viool – werd in Helsinki geboren. Na haar opleiding aan de Sibelius Academy in Finland kwam zij op jonge leeftijd naar Nederland waar zij haar studie voltooide bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium. Gedurende enkele jaren studeerde zij ook met Vladimir Spivakov.

Na het winnen van prijzen op internationale concoursen zoals het Tibor Varga concours in Zwitserland, de Vina del Mar Competition in Chili en de Japan Competition in Tokio, treedt zij regelmatig op als soliste en kamermusicus, onder andere met het Radio Filharmonisch Orkest, het Concertgebouw Orkest, de Tokyo Metropolitan, de Dresdener Filharmonie, en met alle toonaangevende Finse orkesten zoals het Fins Radio Symfonie Orkest, de Helsinki Filharmonia, het Tapiola Sinfonietta etc. Met het Noord Nederlands Orkest gaf zij Nederlandse premiѐres van o.a. het vioolconcert nr.1 van Ernst Krenek, het vioolconcert “Dyptique-Echo” van Michel Tabachnik en “Mambo, Blues and Tarantella” van Mark-Anthony Turnage.

Als soliste en met haar Utrecht String Quartet treedt zij veelvuldig op in diverse landen, zoals in USA, Japan en Australië. Als soliste en met het Utrecht String Quartet maakte zij ook talloze cd-opnames.

Zij is verbonden aan het Utrechts Conservatorium als hoofdvakdocent viool en is eerste concertmeester van het Noord Nederlands Orkest.