Tim de Vries

Tim de VriesTim de Vries – viool – speelt vanaf zijn zevende jaar. Hij begon aan muziekschool Fluxus in Zaandam en studeert nu in de Jongtalentenklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Johannes Leertouwer. Tim bespeelt een Enrico Ceruti-viool (Cremona 1839), hem ter beschikking gesteld door een particuliere bruikleengever. Zijn strijkstok is in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF).

Tim de Vries (Pim van der Zwaan-fotografie )
(Pim van de Zwaan fotografie)

Tim won onder meer het eerste Prinses Christina Junior Concours in 2012, de Solistenprijs van het Peter de Grote Festival in Groningen in 2013 en dit jaar het Britten Viool Concours in Zwolle. Hij soleerde al op 11-jarige leeftijd met het Noord-Hollands Jeugdorkest in het Zaantheater in Zaandam (Tsjaikovsky, ‘Méditation’) en later ook met het Britten Jeugd Strijkorkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest. In oktober zal hij met het NHJO in Zaandam soleren in ‘Zigeunerweisen’ van Sarasate.

Zijn spel was op televisie te beluisteren in onder meer de programma’s Jong Talent in Muziek (waarin hij samen met violiste Simone Lamsma speelde in het dubbelconcert van Bach) en De Wereld Draait Door. Interviews met hem verschenen in Elsevier, de Volkskrant, Noordhollands Dagblad, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad en op Radio 4, Radio Stad Amsterdam en Omrop Fryslân.