BENEFIETCONCERT met BACH in WARMOND

Het was midden in coronatijd dat wij, samen met het bestuur van de de Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond (KEW), als vaste gebruikers van de Protestantse Kerk in Warmond, gezamenlijk de kans kregen een prachtige vleugel permanent in de kerk ter beschikking te krijgen. Deze Petrof vleugel is na grondige en deskundige restauratie reeds meerdere keren in concerten te horen geweest. Ook bij kerkdiensten wordt hij regelmatig gebruikt. Het is een mooi instrument gemaakt door een Tsjechische fabriek, één van de oudste piano- en vleugel bouwers van Europa. Vakmanschap en innovatie waren de traditie in dit Tsjechische familiebedrijf dat inmiddels is overgenomen door Bechstein, een in Berlijn gevestigde maker van vleugels en piano’s. Dit oude bedrijf met een bekend klinkende naam is overgegaan naar een Amerikaanse vleugel bouwer, Baldwin in New York. Geheel van deze tijd is dat hun instapmodellen thans worden gefabriceerd in China.
Welnu onze Petrof vleugel is van vóór die tijd en beide stichtingen zijn er graag ingestapt!
De kosten van aanschaf en onderhoud zijn natuurlijk aanzienlijk. Maar de voordelen zijn legio. Het repertoire van het Monward Consort kon frequent worden uitgebreid. En KEW benut orgel én vleugel ook met regelmaat.

Wij vragen u voor één keer ons te helpen bij het bestrijden van deze kosten en daarvoor bieden wij u iets moois aan.

Op zondagmiddag 10 september 2023 om 16.00 uur organiseren wij, samen met het bestuur van de de Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond (KEW), een benefietconcert in de Protestantse Kerk aan de Herenweg 82 in Warmond. U kunt daarvoor reserveren via deze website, via www.stichtingvriendenkew.nl of uw kaarten kopen bij de ingang van de kerk. Wij vragen u een toegangsprijs van € 25 die grotendeels het onderhoud van de vleugel ten goede komt. Het programma heeft geen pauze.

Wij hebben Bert Mooiman, die de trouwe bezoekers van het Monward Consort kennen als begenadigd pianist, organist en clavecinist, bereid gevonden die middag een Bach programma ten gehore te brengen waarin de vleugel in al zijn glorie te horen zal zijn! Bert Mooiman is ook een aanstekelijk verteller en hij zal zijn kennis van de muziek en haar geschiedenis tijdens het concert met u delen. Op het programma staat louter muziek van Bach waaronder de 2e Partita in c en als uitsmijter het geweldige Italiaanse Concert. Met de prachtige akoestiek van de Protestantse Kerk belooft dit concert een feest voor het gehoor te worden én een investering in de toekomst.

NB: Kunt u het benefietconcert niet bijwonen en wilt u ons toch helpen? Dat kan door uw bijdrage over te maken naar een van de volgende bankrekeningen:

NL 70 FVLB 0226 9687 66 t.n.v. de Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond
NL 78 RABO 0357 2885 48 t.n.v. de Stichting Kamermuziek Warmond
onder vermelding van “vleugel”.