Betoverend

Waarom blijft het Requiem van Fauré altijd zo betoverend? De intense schoonheid van de aria Pie Jesu, de zoete harmonieën, de naakte kwetsbaarheid van de muziek slepen je elke keer weer mee. Op veler verzoek heeft het Monward de instrumentale bewerking van het Requiem daarom weer op het programma gezet. 

Het concert op 2 maart begint ook met Fauré: zijn Cantique de Jean Racine. Magische muziek die meteen de toon zal zetten.

Ook hoort u de tegendraadse muziek van Schulhoff, een Joods-Tsjechische componist die zich voor zijn Concertino liet inspireren door oosterse muziek en volksmuziek uit Oost-Europa. Met de twee daarna uit te voeren lichtvoetige en vrolijke Bagatellen van Dvorak levert dit Concertino een aangenaam en spannend contrast met zoete klanken van Fauré. Een heerlijk concert om even te ontsnappen aan de waan van de dag.Waarom blijft het Requiem van Fauré altijd zo betoverend? De intense schoonheid van de aria Pie Jesu, de zoete harmonieën, de naakte kwetsbaarheid van de muziek slepen je elke keer weer mee. Op veler verzoek heeft het Monward de instrumentale bewerking van het Requiem daarom weer op het programma gezet. Naast Fauré’s Cantique de Jean Racine, ook al zulke magische muziek. 

Klik hier voor het programma van 2 maart 2024. Klik hier om uw kaarten te reserveren.