Concert 2 november 2013

In het kader van de Warmondse Kunstweek (www.kunstweekwarmond.nl) vond op de openingsdag, zaterdag 2 november 2013de uitvoering van de korte komische opera van Mozart, Bastien und Bastienne, plaats voor bijna 250 aanwezigen in een uitverkochte kerk. Ons Monward Consort, de drie talentvolle jonge solisten (Lilian Farahani, Linard Vrielink en Vincent Spoeltman) en de verteller (Paul van Hamersveld). Camée van Blommestein verzorgde de causerie op voorbeeldige wijze. Wat een ervaring, wat een prachtige muziek, wat een theater; iedereen  enthousiast. Xandra en Peter weten het hoge niveau van de concerten elke keer weer te evenaren en zelfs te verhogen.

Onze concerten zijn bovenregionaal bekend geworden als muzikale hoogtepunten, maar helaas nog niet in de regionale media; dus een lovende recensie kan ik u hier niet tonen. Gelukkig zijn er ook mensen die privé hun waardering via hun website melden.

Zoals bijvoorbeeld Femmy Fijten die op haar website www.femmyfijten.nl over het laatste concert schrijft:

uitvoering van het Monward Consortium. Met Purcells Fantasy en een strijkkwartet van Mozart voor de pauze. Mooi! Camée van Blommentein legde uit en praatte het geheel prima aan elkaar. Een waardige vervangster van Maarten ‘t Hart. Hoogtepunt was de mini-opera Bastien en Bastienne na de pauze. Mozart heeft toen hij elf jaar was deze opera geschreven. ELF jaar!!! De verteller Paul van Hamersveld had de juiste toon te pakken, veel gelachen. De solisten, jong en speels. Ik dacht dat ik Vincent Spoelman al eens eerder had gezien in de rol van Mozarts Figaro, maar ik zag die niet op zijn lijstje staan. Hij genoot duidelijk van zijn duivelse rol als intrigant. Fantastische stem heeft hij. Bastien en Bastienne zongen prachtig. De sopraan was ook nog een goed actrice. We hebben genoten.”

Persbericht de Teylinger 20 11 2013iOp 20 november 2013 werd door De Teylinger de door Roel Willemze ingezonden brief geplaatst die geschreven was naar aanleiding van het ontbreken van recensies over ons zeer geslaagde concert van zaterdag 2 november en over de interessante kunstlezing door Camée van Blommestein op vrijdag 8 november over Jan Steen’s Warmondse periode afgewisseld met muziek uit de tijd van Jan Steen.

De door de redactie van De Teylinger ingekorte brief en de reactie van de redactie van De Teylinger vindt u.