Concert maart 2018

10 maart 2018 MONWARD MET ITALIAANSE TOPSOLISTEN

Misschien wel de voorbode van een mooie zomer: de Stichting Kamermuziek  Warmond gaat in haar voorjaarsconcert op zaterdag 10 maart 2018 om 20.15 uur in de Protestantse Kerk in Warmond de temperatuur alvast laten oplopen met een sterk Italiaans getint programma.

Het Monward Consort heeft hiervoor twee geweldige solisten uit Italië uitgenodigd, de pianist Paolo Fiamingo en de sopraan Irene Favro. Beiden met een indrukwekkende staat van dienst. Irene soleerde bij vele orkesten in binnen- en buitenland. Zij zingt regelmatig in de operahuizen van Italië, o.a. in de beroemde opera van Verona.

Paolo is naast docent aan het Conservatorium van Turijn ook dirigent en werkt in die functie als assistent en co-repetitor bij de opera van Verona.

Voor de pauze zal Paolo de virtuoze pianopartij van het Forellenkwintet voor zijn rekening nemen. Dit bekende kamermuziekwerk ontleent zijn naam aan het feit dat Schubert in het vierde deel het door hem eerder gecomponeerde lied “Die Forelle” gebruikte als thema om er variaties over te schrijven.

Irene zal na de pauze meerdere delen uit Italiaanse opera’s zingen. Muziek uit de tijd van de Barok van componisten als Monteverdi, en Vivaldi tot de allermooiste aria’s uit de Romantiek van o.a. Bellini en Puccini.