Monward Consort gaat door met concerten geven!

Corona tijd of niet: het Monward Consort gaat door met concerten geven!

De steun van velen, waaronder onze Vrienden, in Coronatijd heeft het ons mogelijk gemaakt niet alleen te overleven, maar ook nieuwe wegen te beproeven om muziek bij ons publiek te brengen. Dat blijven we doen. Tijdens de corona pandemie met alle noodzakelijke beperkingen. Hopelijk op afzienbare termijn weer meer als vanouds (ook) met publiek in de kerk.

Op 19 juni 2021 is er weer een concert: ons juni concert. In gewone tijden presenteren wij dan ook een nieuw Jong Talent. De jonge pianist Sieger Jöbsis kreeg dit jaar de Monward Consort prijs. Het lange digitaal verlopen Prinses Christina Concours dwingt hem nu echter tot studie en examens. Hij zal er in ons novemberconcert 2021 bij zijn.

Is het op 19 juni weer mogelijk om fysiek in de kerk te zijn om het concert te beluisteren? En te beleven? Wij zijn zo optimistisch om er rekening mee te houden en zo realistisch om een tegenvaller niet uit te sluiten. Pas begin juni lijkt de regering er iets over te zeggen en enige duidelijkheid te gaan geven. Wij zullen dan onmiddellijk laten weten wat we doen. Het wordt:

  • Ofwel: twee identieke concerten van ongeveer een uur in de kerk om 17.00 en om 19.30 uur met een beperkt aantal plaatsen. Het tweede concert wordt dan ook via live stream in de huiskamer gebracht.
  • Ofwel: één concert van ongeveer een uur zonder publiek in de kerk: dan is er één concert dat om 19.30 uur via livestream in de huiskamers wordt gebracht.

Niemand zal het dus hoeven te missen! Het programma zal een optimistisch karakter uitstralen met als uitsmijter de Fandango uit het strijkkwartet van Boccherini. Het hoofdbestanddeel zal zijn het Amerikaanse Strijkkwartet van Antonin Dvorák, de ode aan zijn nieuwe vaderland.

Save the date! Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de mogelijkheid om fysiek bij dit concert te kunnen zijn. U hoort daarover op of kort na 9 juni.

Voor de livestream hoeft u zich niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden: wij vragen u na afloop een vrijwillige bijdrage te overwegen.